Lonely

Idag har jag jobbar hela dagen.. känns bra, då får man annat att tänka på. Har jag dåliga dagar känns det bättre att begrava mig i jobb. Så idag har jag och Linda städat i salongen och gjort om lite. 
Konstigt hur man kan känns sig så totalt ensam fast man har folk omkring sig hela tiden. Tror jag ska åka bort lite efter nyår.. om jobbet tillåter det. Japp, Annica den där helgen låter lockande!!!!

slappardag



Vad skönt det är med en slappardag ibland. Jag skulle ha städat Jennicas rum men har inte orkat. Jag får göra det imorgon istället. Jag fick säsong 3 av Gilmore Girls i julklapp,så ikväll när barnen har somnat ska jag mysa i soffan med ett täcke och kudde och titta på det. Jag har ju sett det förut, när det gick på tv men den serien är ju bara såå underbar. Jag mår så bra när jag tittar på det.  Känner mig lite nere idag och då är det skönt att drömma sig bort i en annan värld en stund.


Annandagen

Då var i stort sett julen över.. jag tycker det går lika fort varje år. Man är så förväntansfull och sen hinner man knappast blinka föränn det är över.
Julen har varit mysig och barnen har njutit i fulla drag. De blev väldigt nöjda med sina julklappar!

Jag däremot fick inte så mycket.. men det blir ju så när man blir äldre antar jag. Men jag fick iaf presentkort till en kamera. Så idag tog jag med mig Liam och drog till Marieberg. Tyvärr var det fler än vi som åkte dit idag... typ resten av sveriges befolkning. Men vi skulle ju bara in på Siba så jag tänkte att det här går nog fort iaf. När vi kom in där gick det väldigt fort att få hjälp, jag valde en kamera och fick med mig ett papper som jag skulle visa upp i kassan. Inte föränn då började jag kolla om det fanns någon kö..... det var den värsta sjuka kön jag sett. Den gick igenom HELA butiken!!! Liam var ändå duktig och gnällde ingenting fast vi stog i kö i säkert över en timme. Jag lovade  honom  när vi nästan var framme i kassan att vi skulle äta på Mc Donalds. Han blev naturligtvis glad och började prata om vad han skulle äta... DÅ får jag se att jag inte har plånboken med mig. Shit. Jag försöker på ett pedagogiskt sätt förklara situationen för Liam, så gör dom ju alltid i Nannyakuten :)  Och säger till honom att vi bestämmer en annan dag då han och jag kan åka och käka på Mc Donalds. Liam börjar gråta och slänger sig ner på golvet och kramar runt min ena fot. Oj, min tur att gå till kassan. Jag ler lite mot tjejen som jobbar där i kassan medan jag får släpa Liam efter mig på golvet.  En tjej går förbi och ska gå ut ur affären.. hon ser naturligtvis inte det gråtande barnet på golvet utan snubblar och ramlar rakt på en vakt som jobbar där.  Jag blir illröd i ansiktet, bad om ursäkt till tjejen (och vakten, fast han såg rätt nöjd ut) och plockar upp Liam i famnen istället medan jag betalar. Jag hör kvinnan bakom mig säga att hon kan inte förstå hur man kan släpa med sig barn ut och handla en sån här dag när det är så mycket folk.  Jag tar min påse med kameran i ena handen, har Liam på den andra armen och springer fort ut ur affären! Jäkla skit Marieberg!!!


1 dag kvar till jul!!

snart kommer tomten, snart kommer tomten, snart kommer tomten, snart kommer tomten

Det här med jul kommer jag aldrig att växa ifrån... ha ha ha julen är underbar!!  God mat, tomte, julklappar, och förväntansfulla barn........ underbart!

Men, var är snön???

2 dagar till jul

Då var det bara 2 dagar kvar till jul.. Idag har jag jobbat hela dagen och sålt en himla massa presentkort. Det känns riktigt bra. Det börjar märkas att det verkligen kommer funka med en skönhetssalong i vårat lilla samhälle. Jag var lite orolig när jag startade i oktober. Hoppas det kommer in lite folk imorgon oxå och gör sista-minuten shopping.
Alla har väl hört vad årets julklapp är?! ;) UPPLEVELSER! Så, vad vore bättre än att få en spa upplevelse.. Bli inpackad i någon härlig inpackning som tex vulkanlera, omsvept att en värmefilt och sen få lite ansiktsmassage och en härlig mask i ansiktet.

Det är ju meningen att man ska dricka julmust på jul.. men om man inte tycker om julmust då? Är det ok att dricka cola då? Jag fattar inte varför de inte gör julcola istället... det måste väl finnas fler än jag som inte gillar julmust, jag menar.. personligen tycker jag det smakar som avslagen öl. Då tar jag hellre en riktig öl istället!!! :)


Det är väldigt livat här ikväll.. barnen bråkar och busar runt så det låter som att vi skulle ha en hel flock med elefanter här. Hunden Lexie leker pit bull och far runt som en galning.. pust.. blir nog en tidig kväll för mig. En lång härlig dusch och sen krama kudden.

Jag hinner nog inte skriva mer innan jul så jag vill nu passa på att önska alla en riktigt god jul!!!!!!

                                                      Kramizzzzar

3 dagar kvar till jul...

God Jul på olika språk

AlbanskaGezur Krislinjden
BaskiskaEguberri On
BelgiskaVrolijke Kerstmis
BulgariskaTchestita Koleda
DanskaGladelig Jul
EngelskaMerry Christmas
FinskaHyvää Joulua
FranskaJoyeux Noël
GrekiskaKala Christouyenna
IndonesiskaSelamat Hari Natal
IsländskaGledileg Jol
ItalienskaBuon Natale
Japanskai Kurisumasu o
KoreanskaSung Tan Chuk Ha 
KroatiskaSretan Bozic
LettiskaPriecigus Ziemassvetkus
MacedonskaSreken Bozhik
NederländskaVrolijk Kersfeest
NorskaGod Jul
PolskaWesolych Swiat
PortugisiskaFeliz Natal/ Boas Festas
RumänienSarbatori Vesele
RyskaPozdravlyayu s prazdnikom Rozhdestva
SpanskaFeliz Navidad
SvenskaGod Jul
ThailändskaSawadee Pee Mai
TjeckiskaVesele Vanoce
TurkiskaNoeliniz Ve Yeni Yiliniz Kutlu Olsun
TysklandFröhliche Weihnachten
UkrainskaS Rozhdestvom Kristovym
UngerskaKellemes Karacsonyi unnepeket
VietnamesiskaChuc Mung Giang Sinh
ÖsterrikiskaFröhe Weihnachten

Är du klar med julgodiset?
- Ja, men det tog nästan knäcken på mig!


-Varför är julen som en dag på jobbet?
- För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran.


- Var det många som dansade runt granen?
- Nä, inte en kotte.


- Hur går det för Lucia i år?
- Lysande!


- Det är flera meter snö utanför!
- Ah, du driver med mig!


-Varför kom inte tomten till er i år?
- Han hade klappat ihop!


Gullungarna!

Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i snöstorm.. det känns verkligen som att jag inte gör så mycket annat än att städa. Jag höll på och slog in julklappar och efter det ville barnen göra samma sak. Så de slog in sina egna leksaker som de sedan gav varandra. Slutade med att jag nu har julpapper, snören och tejp överallt.

Jag tror Jennica har hamnat i en riktigt trots ålder nu. Barnen bara bråkar med varandra och det är gap och skrik. Häromkvällen när de skulle sova ville Jennica absolut sova inne hos Liam och jag tänkte att vi gör ett försök iaf. Men de busade och sprang ut i vardagsrummet till mig hela tiden. Jag blev mer och mer irriterad och sa till dom på skarpen att nu var det sista varningen sen får dom ligga i varsitt rum. Då slängde Jennica ur sig en fråga "Mamma, vad önskar du dig i julklapp?" Jag var inte på något bra humör och svarade att i år skulle jag nog önska mig snälla barn!
Jag gick ut i vardagsrummet igen och satte mig och det dröjde inte länge föränn Jennica var ute ur rummet och sprang igen... men hon var ganska snabbt tillbaka i Liams rum igen och efter en stund ropade barnen på mig.
Jag gick dit med tanken att nu får det vara nog!! Nu får Jennica lägga sig i sitt eget rum. Men när jag kom dit fick jag en överraskning....
Jennica hade tagit maskeringstejp och skrivit  "Snela ban" (snälla barn) och sättit en sån tejp på sin mage och en på Liam och så stog dom där båda två och ropade "God jul mamma"! Jag kom helt av mig och började skratta. Vem kan vara arg på sånna gullungar??


Artdeco makeup

Idag har jag äntligen bestämt mig för att köpa in makeup till salongen!!  Jag bestämde mig för att ta in Artdeco.. det är ett bra märke som inte är sinnessjukt dyrt. Det jag gillar med Artdeco är att man kan köpa ett etui och sen bygga upp själv vad man vill ha för färger på tex ögonskuggan. Alla deras ögonskuggor och rouge ingår i ett magnetsystem så att du kan kombinera och ersätta dina favoritfärger i Beauty-boxarna. Refiller finns också för många andra produkter. 
Jag ringde upp dom på Artdeco och beställde ett sortiment... och en skåp att ha grejerna i. Nu när jag sitter och funderar på det är jag lite nervös för hur stort det skåpet är.. jag har ju inte så jättestor salong. Men det visar sig när det kommer.. vilket skulle bli några dagar efter 9:e januari.

                                                       

julklappar färdigt!!

Idag åkte jag in till örebro och köpte alla julklappar. Konstigt nog klarade jag det på ca 3 timmar.. måste vara något nytt rekord. Men det var faktiskt ovanligt lite folk ute, och det var ju jätteskönt. Jag hatar när man ska trängas med en massa folk.
När det kom till att handla julklappar till barnen fick vi fundera lite. Skulle man köpa något stort och så blir det inte så mycket mer.. eller skulle vi köpa en massa små paket?? Vi kom fram till att dom ska få tv-spelet Wii..  och så måste vi ju köpa ett extra spel till det som passar barnen. Det blev inte billigt men tror nog pappa får mycket nytta av det oxå ;)
Sen var vi in i leksaksaffären och då hitta jag ju en massa annat som barnen önskat sig.. det var lite små billigare saker.. men det blev iaf över 500 kr.  Tur att det bara är jul en gång om året!!


                                                         


Äntligen gjort..

Äntligen har jag städat.. passade på medan jag var själv hemma idag.  Känns bra att ha fått det gjort nu. Nu ska jag bara ta tag i tvätten oxå innan det tar slut på kläder i garderoben.  Jag tycker det är så trist att tvätta så jag gör det tyvärr alldeles för sällan. Ska verkligen försöka bättra mig på det... det kanske skulle bli ett bra nyårslöfte? Eller, jag vet inte.. jag är inte så mycket för nyårslöften. Jag kan ändå aldrig hålla dom. Jag undrar hur många gånger jag har lovat att sluta med godis i veckorna.. eller sluta röka. Men det har funkat ung i 2 dagar. Jag behöver nog en bra motivering om jag ska fixa det.
Har ni något nyårslöfte i år?





 ha ha ha ha ha ha ha ha

Ännu en ny vecka!

Då har det varit måndag igen då. Men det gör inte mig något.. när jag var yngre tyckte jag måndagar var pest och pina men nu trivs jag så bra med mitt jobb så det är nästan så jag längtar dit under helgen. Tyvärr har jag inte så mycket behandlingar nu innan jul. Alla köper presentkort istället. Idag hade jag bara en kund och sen gjorde jag behandlingar på mina föräldrar. Men de betalar bra dom med :)

Jag hann in till örebro oxå idag.. jag var tvungen att åka till djuraffären Grizzly och köpa mat till mina små råttor. Tänkte köpa nån rolig leksak åt dom men oj, vad dåligt med grejer det finns till råtter. Man kan ju inte köpa vad som helst för de biter ju sönder allt på två röda sekunder.

Städningen har ännu inte blivit av här hemma men imorgon då gäller det. Jag har köpt ny hink och golv mopp och sånt där lukta gott att tvätta med.   Såg på den där talk showen "Ellen" idag.. där hade de tofflor som var golv trasor.. ha ha sånna skulle jag ha!! Då skulle jag kunna ha på mig dom hela dagarna som jag är hemma.. jag springer ju så mycket efter barnen så jag skulle aldrig ha några fläckar på mina golv. :)


Ha ha Jag ser dig allt!!!!

Tänkvärt..



Kärlek är som en duva, håller man den för hårt kvävs den,
håller man för löst flyger den bort.


 

Älska mig mest när jag förtjänar det minst,
för det är då jag behöver det mest.


Om du kysst mig för sista gången.
Ta mitt hjärta med dig när du går.
Håll det mot ditt hjärta ska du få höra att det fortfarande slår.

 


Pustar ut

Den här dagen blev verkligen inte lugn och skön.  Städningen har det inte heller blivit så mycket med. Jag har röjt upp lite men när barnen kom in frusna och såg ut som snögubbar hann jag inte så mycket mer. Lexie (hunden) har lekt pit bull.. suck. Hon trodde hallen-köket-vardagsrummet var E18 och hade ner allt i sin väg.
Jennica och Liam satte sig vid datorn och spelade lite spel men blev så osams så jag fick försöka hitta på något annat.
Nu har vi tillsammans byggt en koja av köksbordet. Det blev otroligt stökigt men.... alla är lugna och Lexie har somnat!
Äntligen kan man sätta sig ner en stund och pusta ut.

Söndag...............

Söndagar brukar vara en slappar dag för mig.. idag har jag dock bestämt mig för att låta barnen gå ut och åka skidor medan jag ska storstäda. De får väl passa på och åka skidor medan det finns snö.. man vet aldrig när den försvinner. Men det är inte så kallt ute så tom jag kan tänka mig att gå ut.


Julmarknaden

Då var det äntligen kväll då.. julmarknaden gick riktigt bra. Vi fick in massor med folk. Flera köpte presentkort och även bokade in behandlingar. Så i det stora hela känns dagen riktigt lyckad. Men det är otroligt vad trött man blir efteråt. Jag var sugen på att grogga lite med nån kompis ikväll.. men nu känns det mest som att det blir en tidig date med kudden istället. 
Jennica och Liam tyckte det var ganska kul att gå med farmor på julmarknaden.. Liam fick åka brandbil så hans lycka var gjord... och Jennica kom över förlusten att inte få åka skidor ute på julmarknaden... hon fick ju träffa tomten och fick.. ja gissa... ett paket? Nä.. en mandarin!!  Hmm dagens tomte verkar ha blivit både nyttig och snål. Personligen tycker jag nog en tablettask hade varit lite bättre.. men, men.Ho Ho Ho.

Det är konstigt.. det är bara -4 ute och ändå känns det som man ska frysa ihjäl.. andra vintrar har det ju kunnat bli mer än -20 och då har det varit ok. Hur kommer det sig?
Som ni kanske förstått så är jag ingen vinter människa.. jag passar bättre på en solig strand i Bahamas med en rosa paraplydrink i handen men jag måste ändå säga att jag hoppas snön får ligga kvar nu. Bättre det än när det bara blir plaskigt och blött ute. Man vill ju ändå ha en vit jul.




Min salong


julmarknaden


Lucia 13/12

Måste bara börja med att säga Hurra att Kevin vann Idol. För mig var han en stjärna redan från början. Alice var oxå duktig men hon var inte alls i samma liga.
Tänkte jag skulle klä barnen till lucia och pepparkaksgubbe nu på morgonen och sen gå och sjunga hos mormor, morfar och hos farmor, farfar.. tyvärr upptäckte jag att jennica glömde sina lucia kläder i skolan. Skit. Hmm får se om jag kan lösa det.
Idag har jag salongen öppen mellan 14 och 17 så barnen ska vara med farmor och gå runt på julmarknaden... Liam är så förväntansfull för de ska gå till brandstationen. Där ska tydligen brandmännen (bl.a farfar) visa hur man klipper upp en bil vid en bilolycka.  Jennica däremor är helt bestämd med att hon ska åka längdskidor på julmarkanden. Aj aj.. det funkar ju inte.. men hon vägrar inse det.  Hon är ganska duktig på att åka men kommer det ett minsta gupp så ramlar hon och kan inte ta sig upp utan hjälp. Jag vill inte utsätta farmor för det. :)

Förberedelser klara :)

Nu har jag hållt på idag med förberedelser inför julmarknaden imorgon. Jag har slagit in julklappar att sälja och gjort reklam skyltar. Känner mig riktigt duktig. Hoppas verkligen det kommer folk imorgon. Jag har ju ändå ett par "prova på" behandlingar att erbjuda oxå. Expressansiktsbehandling 20 minuter för 125 kr och frans och bryn färgning för 100 kr. Det borde ju locka folk... men man vet aldrig. det har snöat hela dagen idag och inatt ska det tydligen bli -8 grader. Brr. Hoppas folk vågar sig ut. Det klart alla kanske inte är som jag... ha ha.. jag går helst i ide under vintern.

Men jag hoppas vi ses imorgon allihop!!

Salongen


Vilket jäkla vinterväder


Min lilla pepparkaksgubbe


Luciatåg

Imorse fick vi gå upp super tidigt. Det var luciatåg på dagis. Dom var jätte duktiga och det var såå fint. Det blev allt en liten tår i ögat. Jag var sur för att jag inte hade någon kamera.. men jag försökte ta kort med mobilen men det blev så konstigt när alla andra tog kort med blixt.. Jag hoppas verkligen jag får en kamera i julklapp.
Nu ska jag snart ner till salongen och göra iordning inför julmarknaden imorgon..

Luciatåg på dagis


Pepparkaksbak


Pepparkaksbak

Varje år sedan jag fick mitt första barn har jag tänkt att vi ska pyssla och greja lite inför jul tillsamman. Det har tyvärr inte blivit av föränn i år... och nu är ju ändå min dotter 6 år.
Jag drog iväg imorse och köpte färdig pepparkaksdeg och så har vi ägnat kvällen åt att baka pepparkakor. Det blev väldigt rörigt, mjöl överallt, barnen (Jennica och Liam) bråkade om degen fast de hade lika stor deg var. Men vi hade KUL!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0